Головна  →  Новини  →  24 грудня 2014

24 грудня 2014 pоку представники управління електронного урядування та захисту інформації брали участь у зустрічі робочої групи з розробки Білої книги «Е-взаємодія» (керівник - Семенченко А.І.)

24 грудня 2014 pоку представники управління електронного урядування та захисту інформації брали участь у зустрічі робочої групи з розробки Білої книги «Е-взаємодія» (керівник - Семенченко А.І.)

Обговорювалися такі питання:

1. Який документ розробляється в форматі Білої книги «Електронна взаємодія»: концепція, стратегія, план дій(план заходів), державна цільова програма, Закон (Закону України «Про єдину систему електронної взаємодії»), що затверджує новий механізм, або якійсь інший документ?
2. Яким актом законодавства повинна затверджуватись Біла книга? Якщо не затверджується то що надається органам влади та від кого?
3. Які державні органи повинні формалізувати формування та імплементацію цього документу? Хто з них має бути координатором?
4. Яким чином найкраще організувати координацію та обмін результатів при підготовці 4-х (5) Білих книг ?
5. На який термін повинна бути розрахована дія Білої книги, етапи її реалізації?
6. Єдиний уніфікований підхід до структури Білої книги чи кожна з 4-х Білих книг сама по собі?
7. В якій мірі Біла книга повинна передбачати заходи, які вже увійшли в інші документи, що стосуються електронного урядування, але мають декларативний характер та не виконуються?
8. Фінансовий механізм реалізації Білої книги ?
9. Що є «квантом» (атомом) е-взаємодії органів державної влади? Е-документ?
10. Розробляється одно-варіантна Стратегія - Біла книга, чи буде декілька варіантів (максимальний, мінімальний, раціональний...)?
11. Коло суб'єктів? Чи виключно органи державної влади?
12. Пропозиції та зауваження до структури Розділів Білої книги?
13. Розподіл членів робочої групи за конкретними питаннями підготовки Білої книги?

Запропоновано такі розділи Білої книги "Е-взаємодія":

1. Сучасний стан електронної взаємодії в умовах перманентної адміністративної реформи в Україні: досягнення та недоліки
2.  Огляд світового досвіду з організації електронної взаємодії
3.  Мета, принципи, пріоритети та стратегічні завдання системи електронної взаємодії в Україні
4. Організаційно-правові механізми впровадження та розвитку електронної взаємодії (адміністративно-управлінські питання е-взаємодії органів влади)
5.  Загальна архітектура електронної взаємодії органів влади;
6. Підходи до розробки єдиних форматів, протоколів, стандартів, технічних регламентів електронної взаємодії, Національної рамки інтероперабельності;
7. Електронні інформаційні ресурси спільного використання, інтегрована система електронних інформаційних ресурсів органів влади;
8. Система зовнішнього електронного документообігу органів влади(СЕВ), організована, у тому числі, на базі електронної пошти
9. Технологічні засоби організації е-взаємодії: ЦОД та хмарні технології, відкриті бази даних, цифровий підпис тощо - уніфікація, типізація та стандартизація в системі електронної взаємодії
10. Законодавче забезпечення електронної взаємодії (проект Закону України «Про єдину систему електронної взаємодії)
11. Субрегіональна (прикордонна) електронна взаємодія

Перейти до спискуВерсiя для друку

ffff